AARHUS ARCHITECTURE FESTIVAL X ANDROMEDA 8220

Aarhus Architecture Festival collaboration with Andromeda 8220 between 10-12 May 2018 was a part of Scandinavia’s largest annual public event with a focus on architecture, design and urban development, unfolding the many faces of our built environment through a broad public program. The festival took place in four major Danish cities, yet the collaboration was focused in Gellerup.

11 days of films, exhibitions, seminars, bike trips, workshops, walks and talks, a series of new and interesting topics and issues surrounding the world of architecture & design in different contemporary contexts.

ZINE MAKING SESSION

We had Zine workshops at Andromeda, 8220 within the theme Gellerup Point of View – POC.

OPEN CALL – 8220!!!!Gellerup POV er en made-in-Gellerup produktion, af borgerne, så derfor har vi brug for så mangler vinkler som muligt fra det ægte, ufiltrede og rå 8220.workshoppen køre den. 10-12 maj sammen med Abdul og Aysha hvor du frit kan komme forbi og gi noget. hvis du ikke kan møde op og aflevere noget, så kan du sende dem her på vores facebook eller tage os!Vi efterlyser:Tekster, lyrik/rap, digteFoto, film/videoTegninger, mapper, malerier gamle bus, bio, koncert billetterALT KAN BRUGES! SÅ LÆNGE DET KOMMER FRA DIT 8220 POINT OF VIEW!

Slået op af Andromeda, 8220 i Søndag den 29. april 2018

DEBATES

Gellerup has always been a darling when the media has to tell a really bad story, from a general residential area. Therefore, we place your local art platform in collaboration with the AAFX phenomenon Gellerup for debate.

To discuss the phenomenon we have:
Claus Bech-Danielsen,
Professor at Aalborg University that has published the book from Ghetto to mixed city

Anna Mette Exner,
Holders of the drawing room of the same name and have offices in Gellerup.

Anders Lund Hansen,
Department of Human Geography
Lund University.

Moderator:
Shubhdeep Singh Parwana,
Bachelor of Anthropologist
Aarhus university.

AAF X ANDROMEDA FILM X TALK: //WALK WITH ME// AND //EXIT NEVERLAND//

Anita Beikpour er født 1989 i Århus, og er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017.
Hun har før arbejdet med både performance, videokunst og installation. Udover at lave film arbejder hun sammen med kunstkollektivet, Feministisk Kollektiv Uden Navn, om at belyse intersektionel feminisme på den danske kunstscene. De har det sidste halve år bla. arbejdet i Beirut og New York.

I sine film interesserer Anita Beikpour sig for politiske emner såsom eksil, racisme og identitet, men formår at fortælle om dem på en nyskabende, nysgerrig og ikke mindst eventyrlig måde. Da hun tog afgang i sommers vandt hun Nordic Talents ‘17 og penge til at gå igang med sin første spillefilm.

Walk With Me (2017) trailer: https://vimeo.com/219838842
I “Walk With Me” rejser film instruktøren Anita Beikpour tilbage I tiden, til et liv I Iran som hun ikke kendte, for at finde ud af hvorfor hendes bedstefar begik selvmord da han kom til Danmark efter revolutionen.
Igennem en rejse hvor hun bære sin bedstefars “ansigt” og møder forskellige mennesker der kender til sorg, giver hun livet tilbage til sin bedstefar og derved kommer tættere på sin egen historie.
“Walk With Me” bearbejder spørgsmålet om hvordan man kan sige farvel til en person der ikke længere eksistere.

 

Chadi Abdul-Karim er autodidakt skuespiller som har ikke mindst gjort sig bemærket i Von Baden Teatrets Reumert-nominerede forestilling De frivillige (2012) og som skuespiller alene på scenen i Opgang2´s 4ever, der i 2014 vandt en Reumert som Årets Børne- og ungdomsforestilling.
Før skuespillet tog over, beskæftigede Chadi Abdul-Karim sig i 1990´erne primært med musik, og skabte bl.a. hiphop-duoen Alzheimer Klinikken sammen med L.O.C.

I 2013 afsluttede han sin uddannelse som instruktør på filmskolen Super8. Hans afgangsfilm Exit Neverland (2013) blev nomineret til en Robert og vandt den prestigefyldte pris for Best Student Film ved European Independent Filmfestival.

Exit Neverland (2013) trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2p8J254Eo5M
Exit Neverland følger de tre unge drenge Said, Daniel and Osman i løbet af en af deres sædvanlige dage I urban bydel. Deres dag er fyldt med kedsomhed, rastløshed og for meget fritid. Og dog, på denne særlige dag, vælger en af drengene at stjæle fra en local, mentalt udfordret local I ghettoen, som de tre venner er vokset op i. Selv om vennerne bare leder efter noget de kan ha det sjovt med, for at få tiden til at gå, føre deres handlinger til uventede konsekvense.

FERNISERING

Der er fernisering af Gellerup Point Of View – POV!!

*Zine – ordet zine kommer fra ordet Magazine. Det er en anden måde at lave publikationer på. Et uafhængigt publikation lavet af mennesker der har noget på hjerte og gør det med de redskaber de har til rådighed

Det her er Gellerup Point of View.
En zine* der er lavet i fælleskab med ægte reflekterende borgere af 8220.
En zine* der vil forsøge at omfavne det liv der leves i det tidligere og eksisterende arkitektur fra vores synsvinkel samt de tanker og bekymringer der opstår som lokal.
En trykt safe-space der vil gi’ stemmer til dem som ikke bliver hørt.

Redaktion:
– Andromeda,8220
– ABZ
– lokale borgere af Gellerup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *